G.E.L.A.D.E

(Grup Excursionista Laketans de l’Avenç d’Esplugues)

Logotip del grup excurcionista GELADE

On ens trobareu?

Qui som?

Grup Excursionista Laketans, és el primer grup excursionista d’Esplugues. S’integra a l’Avenç a l’any 1973. Neix com a grup excursionista, i evoluciona en espeleologia i alta muntanya. Posteriorment el grup d’espeleologia crea una secció pròpia, anomenada SIES. En la part d’alta muntanya, GELADE es fa gran enfilant-se en alçada, desde 6000 meters a Sud America, fins al cim del món al 2005. Aquesta aventura ha creat una relación especial amb l’Himalaya i el Tibet, tenint com un referent de l’entitat en Xavi Àries.

GEALDE ha estat referent Espluguí, reconegut al 1997 per l’Ajuntament d’Esplugues, amb el “reconeixement al valor esportiu”. Ha realitzat audiovisuales, xerrades, cursos; activitats com: caminades populars, alta muntanya, vies ferrades, escalada, biciletades; i activitats màgiques, com el rocòdrom infantil que va esser un referent durant mudas anys.

Actualment degut a la maternitat / paternitat de part dels seus membres l’entitat realitza activitat de profile familiar, sense deixar de banda l’alta muntanya. Durant els anys hi ha hagut dos activitats que hem mantingut com referents, el poblat d’iglús i la caminada d’Esplugues a Montserrat.

L’entitat té una idiosincràsia molt especial, es basa en la voluntat de fer muntanya de cada un dels seus membres. Per això no veureu una activitat pautada i reglada, amb períodes determinats. Les sortides son l’interès dels seus associats. Ens basem en vull anar aquí, qui m’acompanya?