spelugg fera de foc

Amb el nom Spelugg, referència grega del nom d’Esplugues, l’any 2020 és va encarregar una fera de foc. Aquest ratpendrac, meitat ratpenat i meitat drac, va ser estrenat durant la Festa Major d’Esplugues del 2021.

Aquesta nova figura s’introdueix com a complement d’altres feres de foc existents a Esplugues, però té la virtut de ser molt més lleugera i ballable, amb la intenció de dinamitzar un sector juvenil d’Esplugues i que pugui portar-se fàcilment a participar a festes d’altres poblacions i, òbviament, d’altres barris d’Esplugues. L’Spelugg també neix de la capacitat de treballar amb altres entitats per crear xarxes de col·laboració per endegar projectes comuns. 

No s’entendria la seva existència sense el suport i acord amb la Colla de Geganters d’Esplugues, associació propietària de l’altre drac existent a Esplugues i de Boc de Biterna, la colla de dimonis d’Esplugues. Fruit d’aquesta col·laboració projectem estendre els correfocs als diferents barris d’Esplugues.

El projecte Spelugg crea un esperit de coordinació entre tres entitats, Boc de Biterna, Colla Gegantera i L’Avenç, que a més es relacionen amb la resta d’entitats de cultura tradicional. Aquesta nova figura, l’Spelugg, permet combinar el ball protocol·lari i tradicional amb el correfoc típic, intentant atreure a la joventut espluguina.