Encesa de torres, talaies i talaiots pels Drets Humans

El proper dia 13 de gener, quatre associacions espluguines -Grup d’estudis d’Esplugues, Crònica de la Vida d’Esplugues, Veïns i veïnes Associats i L’Avenç Centre Cultural- portaran a terme l’encesa de la Torre del cim de Sant Pere Màrtir (Parc Natural de Collserola) en defensa dels drets humans a la Mediterrània.

Aquest acte, coordinat a Catalunya per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) forma part d’una campanya arreu de la mediterrània per convertir les antigues torres de defensa en elements de reivindicació dels drets humans davant la situació que pateixen les persones que creuen el mar buscant un futur millor.

La jornada reivindicativa consta de dues accions principals a dalt del cim de Sant Pere Màrtir: a les 13 hores, es llegirà un manifest i seguidament s’encendrà fum per visualitzar aquesta antiga torre de defensa com un far d’esperança, mentre es canta Viatge a Ítaca i, a les 18:30 hores, es repetiria l’acte encenent bengales de llum.

La iniciativa de l’encesa de torres i talaies pels drets humans va néixer l’any 2016 a Mallorca, on diversos professors van veure la possibilitat de recuperar un patrimoni històric, les torres de defensa o de comunicació, per tal de posar en evidencia el drama humà en aquest antic mar de cultura. “Ens hem volgut sumar a aquesta acció sociocultural perquè encaixa amb el compromís de la nostra associació en defensa dels drets fonamentals”, ha declarat Jordi Figueras, president de L’Avenç, entitat impulsora d’aquest projecte a Esplugues de Llobregat.

Enguany, amb Sant Pere Màrtir, creix el nombre de talaies de la Mediterrània. Es dona la feliç coincidència que el cim de Sant Pere Màrtir antigament servia per comunicar la península precisament amb les Balears.

Data

13 gen. 2024
Caducat

Hora

13:00 - 19:00

Preu

Gratuït

Lloc

Cim de Sant Pere Màrtir

Organitzador

Avenç Centre Cultural

Altres organitzadors

Crònica Vida d'Esplugues
Grup d'estudis

Programació horària

13 de gener matí i tarda

Des de les 12.30h - Fins a les 12.45h
Concentració al Cim de Sant Pere Màrtir
Des de les 12.45h - Fins a les 13h
Lectura del Manifest
Des de les 13h - Fins a les 13.15h
Encesa amb fum de colors
Des de les 18h - Fins a les 18.15h
Concentració al Cim de Sant Pere Màrtir
Des de les 18.15h - Fins a les 18.30h
Lectura del Manifest
Des de les 18.30h - Fins les 18.45h
Encesa amb bengales

Afegeix-t'ho a l'agenda electrònica