De matinada – documental

El 23 de setembre de 2019 vàries cases del Vallès i d’Osona es van despertar dels cops de la Guàrdia Civil esbotzant la seva porta. De matinada, començava el que anomenarien “Operación Judas”, una operació d’estat per desmobilitzar el moviment independentista dies previs a que sortís la sentència dels “presos del procés”.

Nou activistes dels CDRs eren detinguts sota acusacions de terrorisme. I set d’ells passarien més de 3 mesos tancats en presó preventiva, en règim FIES, a Soto del Real. Un muntatge d’estat on tots els poders fàctics van participar en construir un relat que vinculava dissidència política amb terrorisme. Un exemple més de com l’estat espanyol utilitza la repressió per generar por, desmobilitzar o deslegitimar projectes polítics.

“De matinada” és la crònica audiovisual d’aquesta ràtzia repressiva narrada per les seves protagonistes, les seves famílies i les seves xarxes de suport. Però és també una reflexió sobre com abordar la repressió en l’àmbit individual i col·lectiu i, també, de com transformar la por en solidaritat i lluita.

Dimarts 28 de febrer a les 20h projectarem aquest documental a l’Avenç a la Sala de Teatre Joan Brillas.

De matinada

 

Data

28 febr. 2023
Caducat

Hora

20:00 - 21:30

Preu

Taquilla inversa

Lloc

Teatre Joan Brillas

Afegeix-t'ho a l'agenda electrònica