Concert de Música Festera – Banda La Valenciana

La banda la Valenciana, Societat Musical del País Valencià a Barcelona, presenta un concert dedicat íntegrament a la música festera, la música pròpia de les festes de Moros i Cristians. El públic podrà escoltar pasdobles, marxes mores i marxes cristianes, algunes d’elles noves i d’altres clàssiques, que el transportaran a aquesta festa tan emblemàtica i espectacular de les comarques de la meitat sud del País Valencià.

La Banda La Valenciana, Societat Musical del País Valencià a Barcelona, és la banda de referència dels músics valencians residents a Barcelona i els seus voltants, oberta també a qualsevol músic que en vulgui formar part independentment de la seva procedència. Va ser creada l’any 2016 arran de la celebració d’una “Entraeta” de Moros i Cristians a la Vila de Gràcia, amb el suport del col·lectiu Espai País Valencià, i la seva xaranga “La mentireta”, i Casa València a Barcelona. Des de la fundació dirigeix el trombonista i compositor Vicent Pérez -Coleto- i el sotsdirector és en Joan Miquel Ripoll. Han realitzat concerts i actuacions principalment a la ciutat de Barcelona però també a altres ciutats de Catalunya i el País Valencià. Destaquem la participació el 2019 en el 43è Certamen de Bandes de la Diputació de València que va tenir lloc al Palau de la Música de la ciutat, la participació en el 20è Festival de Bandes de la FCSM a l’Auditori de Barcelona al novembre de 2021 o les del Festival Brassuround a Torrent i el Festival Sónar a Barcelona, acompanyant el cantant Niño de Elche, al 2022.
En lesseves actuacions an una mostra de l’ampli repertori que poden oferir les bandes de música: partint de la música festera i de carrer, passant per les bandes sonores, les adaptacions orquestrals, la música simfònica per a banda i les obres per a solistes, sense tancar-se a propostes innovadores i trencadores.

Durada del concert: 1h 15min (amb descans de 15 minuts)

PROGRAMA DEL CONCERT

A la terra (pasdoble) – Vicent Bernabéu Iniesta 5’
L’ordre de l’Aliança (marxa cristiana) – Vicent Coleto 4’40”
El colze (marxa mora) – Ramon Garcia i Soler 8’
El negro Sansón (marxa mora) – Miguel Picó Biosca 3’
Luisa Font (pasdoble) – Andrea Picó Font 5”
Corsàries de bandera (marxa cristiana) – David Pont Ripoll 5”
La llum d’un àngel (pasdoble) – Mario Roig Vila 5”
L’espasa i el cavall – Pablo Soler Albert 4’30”
Dos roderetes – Marcos Úbeda i Faus

 

Data

10 març 2024
Caducat

Hora

18:00 - 19:15

Preu

10,00€ General / 8,00€ Socis

Lloc

Avenç Centre Cultural

Organitzador

Avenç Centre Cultural

Afegeix-t'ho a l'agenda electrònica